Tuesday, April 17, 2018

Modal Minima Buka Spa

" Di kala banyak bisnes kedai yang ditutup, bisnes Spa Tanpa Kedai bak cendawan tumbuh selepas hujan "

Realiti ya

Realiti !

Realiti di malaysia dan negara-negara lain juga bisnes tanpa kedai lebih menjadi pilihan ramai peniaga dan usahawan kini kerana jauh lebih menguntungkan malah jauh dari masalah HUTANG. Mula berniaga untuk keluar dari masalah kewangan, namun apabila perlukan modal permulaan yang besar untuk membuka kedai ada kemungkinan besar untuk akan MENAMBAH HUTANG. Mana pilihan kita?

Pengalaman saya menyaksikan mama saya sendiri yang pernah membuka butik pakaian pada tahun 2010 dahulu. Pada awalnya sudah memerlukan modal yang agak besar. Sewa kedai yang asalnya RM600 sebulan. Tahun berganti tahun penyewa naikkan harga sewa sesuai dengan kos yang terpaksa ditanggung. Belum masuk bil elektrik dan air yang agak tinggi kerana butik mama berpenghawa dingin untuk keselesaan pelanggan. Lokasi kedai hanyalah di jalan kecil berhampiran dengan bandar. Dan waktu itu, kedudukan butik mama agak tersorok (kurang strategik). Memang susah nak dapat pelanggan masuk ke butik walaupun hanya untuk window shopping.

Persiapan dan kelengkapan di butik untuk menarik pelanggan masuk. Banyak juga duit dihabiskan untuk perabot seperti rak display aksesori, meja pejabat, alatan menggantung pakaian, upah electrician, upah pekerja. Dan modal utama haruslah pakaian. Nahh..tak kurang susah nak mencari pakaian yang menepati selera masyarakat setempat ketika itu. Datang ke Kuala Lumpur untuk mengambil stok pakaian. Sesekali mama travel ke luar negara untuk dapatkan stok pakaian yang lain daripada yang lain. Semuanya melibatkan kos yang sangat banyak.

Pekerja. Ya, bukan senang untuk mencari pekerja yang baik, jujur dan amanah walaupun seorang. Kerana bukan setiap masa mama boleh datang untuk buka dan tutup butik. Jadi memerlukan seorang pekerja yang cekap dan tidak bermasalah. Macam-macam ragam pula bila diingat kembali sebelum dapat pekerja yang baik. 


" Biasalah nak mula berniaga. Perlu lah keluarkan modal  dan tenaga "


Mama masuk paper :D


Ya, dengan tekad dan semangat untuk memulakan sesuatu perniagaan tidak perlu terlalu berkira. Sekiranya ada modal, teruskan impian untuk memiliki perniagaan sendiri. Tetapi, jika sudah ada peluang untuk memulakan sesuatu perniagaan yang bersifat jangka masa panjang, Atas Nama Sendiri dan tidak memerlukan kedai, kenapa perlu pilih sesuatu yang susah ? 

The Walking Beauty (TWB) telah membuka seluas-luas peluang untuk semua wanita tak kira yang masih belajar, yang sudah tamat pelajaran, yang menganggur, wanita bekerjaya, surirumah sepenuh masa atau sesiapa sahaja. Kerana ternyata Bisnes Spa Tanpa Kedai jauh lebih MUDAH, MENGUNTUNGKAN dan memerlukan MODAL MINIMA


"Kerana TWB Dicipta Dari Wanita Untuk Wanita"Kelebihan Bisnes Spa Tanpa Kedai

-Tidak perlu membayar sewa kedai bulanan
-Tidak perlu menunggu di kedai
-Tidak perlu upah pekerja
-Tidak perlu usaha mencari perkerja yang bermacam ragam
-Tidak perlu keluar duit petrol untuk ke kedai setiap hari
-Tidak perlu buka dan tutup kedai setiap hari yang memakan masa dan tenaga
-Tidak perlu membayar bil utiliti ( Elektrik, air, Wifi dan sebagainya) 
-Tiada risiko barang atau premis rosak dan tidak perlukan maintenance fee 
-Keluar dan pergi kepada client apabila hanya ada permintaan sahaja (ada banyak masa untuk menyelesaikan urusan lain di rumah)
-Tidak perlu kos perabot dan kelengkapan kedai
-Tidak bermusim (sentiasa mendapat permintaan tinggi. Dimana ada wanita, disitu ada peluang)
-Senang dijalankan untuk para surirumah yang bermasalah meninggalkan anak (Boleh jalankan Home Spa) 


Home Spa & Mobile Spa

Sebelum ada yang keliru, saya jelaskan apabila berkaitan dengan bisnes Spa Bergerak Tanpa Kedai yang dibuka oleh TWB, anda akan memiliki Home Spa Atau Mobile Spa Atau Kedua-duanya sekali !


1) Home Spa


Home Spa ini dilakukan di rumah sahaja. Pelanggan akan datang ke rumah beautician itu sendiri untuk menerima khidmat spa. Peluang ini dibuka khas untuk para surirumah atau pelajar yang inginkan pendapatan sampingan, tetapi tidak mampu keluar rumah kerana kekangan kenderaan ataupun tidak boleh meninggalkan anak untuk jangka masa yang panjang dibawah jagaan orang lain. Bagi bukan surirumah dan pelajar juga boleh menjalankan home spa kerana ianya lebih mudah dan tidak perlu keluar rumah. Jadi tiada halangan untuk sesiapa sahaja menjalankan bisnes spa ini.
2) Mobile Spa 


Mobile Spa adalah dengan cara, beautician bergerak ke tempat yang dikehendaki oleh pelanggan. Sama ada di rumahnya, di pejabat, di tempat pelanggan bercuti, atau dimana sahaja. Bertujuan untuk memberi kemudahan kepada pelanggan yang mempunyai kekangan masa, tak boleh tinggal anak, tiada kenderaan dan sebagainya. Jadi beautician akan pergi kepada pelanggan dengan kelengkapan spa yang ada.3) Home & Mobile Spa

Dengan menyertai The Walking Beauty anda boleh pilih yang mana yang anda lebih selesa lakukan sama ada mobile spa, home spa atau lakukan kedua-duanya sekali ! 


Jadi sangat jelas bahawa bisnes Spa Tanpa Kedai Ini sangat mudah dijalankan, tidak membebankan dengan modal permulaan yang sangat rendah dan boleh menjadi bisnes jangka masa panjang (Lifetime Business) !

Bacaan lanjut : The Walking Beauty Adalah Bisnes SPA SHAKLEE. Bisnes Yang Boleh Diwarisi 

Agen Spa Diperlukan Segera !!!


Gelombang The Walking beauty sudah menjadi FENOMENA! Setiap negeri di Malaysia sudah terdapat wakil beautician TWB Dan juga sudah ada agen spa TWB di luar negara seperti Melbourne, Australia, Mesir dan Dubai. 


Jom tengok Video TWB Bride-To-Be Di Melbourne :DFacial untuk bakal pengantin di Melborne AustraliaDengan menyertai The Walking Beauty SEKARANG  anda akan menikmati modal permulaan yang rendah dan lengkap dengan Training, Sijil dan semua kelengkapan Home & Mobile Spa


Ramai yang sudah berjaya menjana 6 PENJURU PENDAPATAN dengan Bisnes Spa Bergerak Tanpa Kedai The Walking BeautyNoor Kamilah Ibrahim
Pemilik Dan Pengusaha Merah Jambu Beauty Spa
No Tel : 014-5082724
Email : milaibrahim89@gmail.com

Facebook : Noor Kamilah Ibrahim
Instagram : noor_kamilah_ibrahim