Monday, April 22, 2019

CUMA 1 jam 20 minit BOLEH DAPAT RM120. KALAU SEHARI ??? Mobile Spa TWB Lubuk Buat Duit

Hai Assalamualaikum :)

Nak update job spa yang mila attend jumaat lepas, 19 April 2019


Mila ke Keramat, Kuala Lumpur untuk hadiri 2 orang customer spa. Sampai je disana baru mila tahu rupanya seorang adalah ibu berpantang bersalin, dan seorang lagi penjaga pantang nya.

Awalnya dah rasa happy sangat kerana dapat bantu seorang wanita yang tak dapat keluar rumah, tetapi masih mahu membuat rawatan kulit wajahnya. Yelah, penting bagi sesetengah wanita yang berkerjaya untuk sentiasa tampil cantik dan kemas. Dan rawatan spa bukanlah sekadar untuk cantik, tapi banyak lagi manfaatnya. Antaranya :

1. Mengurangkan stress - urutan seri wajah
2. Melegakan otot & lenguh badan - Body scrub & urut lulur
3. Kulit yang sihat dan berseri - Natural Scrub dan masker, Mandian Aura Susu
4. Detoksifikasi - sauna
5. Elakkan masalah kulit - Hand & Foot Spa
6. Membakar kalori - sauna

Dan banyak lagi lah


Oh ya, customer mila ini seorang yang berkerja di salah sebuah company swasta.

Jam 3.20 petang, mila mulakan rawatan facial kepada penjaga pantangnya dahulu kerana dia masih sibuk dengan baby nak menyusu dan tidur. Kemudian barulah disambung rawatan kepada customer seorang lagi.


Ramai yang suka dengan kewujudan Servis Mobile Spa ini kerana, mereka tidak perlu keluar rumah untuk ke kedai spa. Lihatlah, mereka masih boleh menerima rawatan di kala anak-anak boleh bermain dengan tenang. Kita sebagai ibu pun tak kalut bila anak-anak ada je depan mata. Sambil pakai baju tidur pun boleh ber spa hehe

Cuba bayangkan, apabila ke kedai spa. Anak-anak perlu dihantar kepada penjaga. Perlu diupah juga penjaga itu walaupun sekejap kan? Kereta, perlu diisi petrol. Tol. Parking fee. Banyak sangat kos akan dikeluarkan. Masa dan tenaga lagi. Aduhh.

Akhirnya, semakin ramai memilih untuk menerima servis mobile spa seperti mila jalankan sekarang :)

Jam 3.20 petang - 4.40 petang. Selesai satu sesi rawatan facial kepada 2 orang customer mila alhamdulillah.


Actually mila letakkan cas RM118 sahaja. Sesuai dengan modal dan semua kos & tenaga yg terlibat. Apa la sangat kan, dengan teknik mudah dan yang banyak bergerak cuma jari jemari ini sahaja hihi. Tetapi customer bayar RM120 dan siap hidangkan minum petang untuk mila. Alhamdulillah. Rezeki sangat :)

Selesai sahaja rawatan facial, belum sempat sampai rumah. Customer mila tadi dah whatsapp menyatakan perasaannya :)

Lihatlah sendiri feedback customer. Alhamdulillah. Teknik TWB ajar biasanya memang buat customer mila berpuas hati. Produknya juga customer sangat happy bila tahu produk shaklee yang nyata berkualiti.



Bagi mila sangat berbangga apabila menyertai TWB :

1. Ye, income yg sangat mudah diperoleh. 1 jam boleh dapat 3 angka. Jika bekerja makan gaji, belum tentu bos akan bayar RM100 untuk 1 jam kan? Lihat buruh atau pekerja berat, jarang majikan bayar RM100/jam. Biasanya puluh puluh je.

Tapi, dengan Spa TWB, kita kita tentukan berapa income kita nak dalam sehari :)

2. Boleh bantu ramai wanita yang ada kekangan masa, keadaan dan wang untuk ber spa.  Biasanya spa di kedai-kedai mahal juga kan. Yelah nak cover cost sewa kedai dan lain-lain. Sedangkan spa yg kami beautician TWB sediakan boleh setaraf dengan hotel :)

3. Twb buka peluang untuk ramai wanita khususnya untuk menjana pendapatan melalui 1 bisnes yg mudah dan fleksible. Tidak terikat masa. Dan ada beautician bawa bersama anak-anak ke rumah customer. Mudah kan?

Best sangat bisnes spa ni. 

Worth to join !





Nak sertai KURSUS SPA TWB?



Bolehhh

Jika anda ingin belajar jana pendapatan harian melalui Mobile Spa seperti Puan Nadiah, boleh hubungi Certified TWB Trainer iaitu Puan Mila 014-5082724 (Click to Whatsapp)untuk maklumat lanjut. 


Sila Share Jika Anda Rasa Sharing Ini bermanfaat.

Anda nak tahu lebih lanjut tentang Projek Mobile SPA TWB? 
Sila click link di bawah:-




Jom hubungi Mila segera untuk menjadi sebahagian daripada TWB BEAUTICIAN dalam team Miracle !

Hubungi : 



Instagram : Noor Kamilah Ibrahim

PROMOSI Pakej Di Merah Jambu Beauty Spa



PROMOSI DI

Merah
 Jambu Beauty Spa !

Jom ber Spa?


PAKEJ SPA SERI PENGANTIN 

Full Spa Treatment



5 RAWATAN DALAM 1 HARGA

RM199 (normal price RM214)

* Free 1 biji Kapsul Emas Radiance C + E setiap kali rawatan

  • Body Scrub & Urut Lulur
  • Full Facial Treatment
  • Mandian Aura Susu
  • Hand & Foot Spa
  • Herbal Sauna



ALA CARTE :

  • Body Scrub & Urut Lulur : RM45
  • Mandian Aura Susu : RM30
  • Hand & Foot Spa : RM30
  • Herbal Sauna : RM20




(Klik di gambar untuk imej lebih jelas)





" Me Time " Spa Package

Pilih salah satu pakej dengan harga hanya RM99

1) Facial Dahlia + Body Scrub & Urut Lulur

2) Facial Camelia + Herbal Sauna

3) Facial Camelia + Hand & Foot Spa

4) Facial Camelia + Mandian Aura Susu

(Klik di gambar untuk imej lebih jelas)



Pakej Facial :


* Bawa seorang atau lebih rakan untuk nikmati penjimatan RM10

1) Pakej Camelia RM89
(Full Facial Treatment)

* Free 1 Kapsul Emas Radiance C + E ( pure vitamin C & vitamin E ) untuk setiap kali rawatan
  • Double Cleansing
  • Herbal Scrub
  • Protein Masker
  • Face Relaxing Massage & Lifting
  • Toner
  • Moisturizer
  • Serum With Vitamin A
  • Pure Vitamin C & E


2) Pakej Dahlia RM59
(Medium Facial Treatment)

  • Double Cleansing
  • Herbal Scrub
  • Protein Masker
  • Face Relaxing Massage & Lifting
  • Toner
  • Moisturizer
  • Serum With Vitamin A


3) Pakej Rossa RM39
(Quick Facial Treatment)

  • Herbal Scrub
  • Protein Masker
  • Face Relaxing Massage & Lifting
  • Toner
  • Moisturizer

Pakej Facial Setahun / 6 Bulan / 3 bulan

* Free 1 Kapsul Emas Radiance C + E ( pure vitamin C & vitamin E ) untuk pertama kali rawatan

Nikmati penjimatan berganda apabila anda SIGN IN Pakej Facial ini untuk treatment setiap bulan. 

Masa anda tentukan sendiri.

Normal Price untuk Full Facial Pakej Camelia RM89, tetapi cuma perlu RM50 setiap bulan ( Jimat RM39 SETIAP BULAN)


Anda boleh membuat pembayaran secara lumpsum kerana saya akan peruntukkan masa saya untuk anda selama beberapa bulan (lock tarikh). Boleh pilih untuk :

Pakej Setahun (12 bulan) : RM600
Pakej 6 bulan : RM300
Pakej 3 bulan : RM150

Isi Details Ini Jika Berminat. 

NAMA :
CONTACT NO.
PAKEJ PILIHAN :


FREE 1 BIJI KAPSUL EMAS RADIANCE  C + E UNTUK SPECIAL PACKAGE !

(Klik di gambar untuk imej lebih jelas)


* Harga pakej tidak termasuk kos pengangkutan
* Free gift HANYA untuk yang memilih Full Spa Treatment, Pakej Facial Camelia, Pakej Facial Setahun/6 bulan/ 3 bulan sahaja


Book Slot Spa Anda Sekarang !




Merah Jambu Beauty Spa
Spa Bergerak Ke Tempat Anda
Trainer & Beautician
#AgentWanted

#MobileSpaMalaysia #MobileSpaKL #MobileSpaBukitJalil #MobileSpaPuncakJalil #MobileSpaSeriKembangan #MobileSpaBandarKinrara #MobileSpaPuchong #MobileSpaSerdang #MobileSpaEquinePark #MobileSpaTerengganu
#MobileSpaMachang
#MobileSpaKelantan #MobileSpaKualaTerengganu


Anda nak tahu lebih lanjut tentang Projek Mobile SPA TWB? 
Sila click link di bawah:-




Jom hubungi Mila segera untuk menjadi sebahagian daripada TWB BEAUTICIAN dalam team Miracle !

Hubungi : 


Instagram : Noor Kamilah Ibrahim





Wednesday, April 10, 2019

Suspected 3rd Degree Tear, Hilang Hampir 1 Liter Darah, Dimasukkan Ke Dewan Bedah, Pakai Beg Kencing. Pengalaman Yang Paling Tidak Boleh Mila Lupa



Shaklee Effect yang mila dapat dan paaaaling tak boleh lupa adalah tentang LUKA BERSALIN 😖

Mila cerita sikit ye. Mila decide untuk join shaklee pada Ogos 2014, yakni beberapa bulan sahaja selepas berkahwin. Waktu tu baru kenal-kenal shaklee ni selepas tengok post post my upline athirah.

Apa yang buat mila bermula shaklee?

Sebab NAK DUIT. So memang mila nak buat bisnes je pada awalnya. Bukan sebab nak sihat. Mila rasa mila sihat je waktu tu. Tapi mila bermasalah duit since, mila tak berkerja selepas berhijrah ke KL mengikut suami.

Walaupun takde duit sangat, mila masih ada sikit-sikit saving. Mila decide nak join shaklee secara FREE MEMBERSHIP. So mila buat pembelian produk sebanyak 200uv.

Jadi mila tanya macam-macam la mummy tiera waktu tu. Apa yang baik untuk rambut gugur, untuk masalah keputihan, sembelit, apa yang sesuai untuk itu dan ini. Eh tiba-tiba baru sedar, tak sihat sangat pun aku. Banyak je masalah kesihatan 🙈 Tulah..kita ni banyak perasan kan. Kurang kesedaran kalau ayat chantekk sikit 😬

Okay. Dah bersusun produk ada kat rumah ni. Baru rasa nak semangat mulakan makan supplement..tiba tiba. Jeng jeng jeng. Mila pregnant !

Waktu tu mila ada beli alfalfa complex, herblax, caratomax, apa lagi...ESP, penapis air Water Pitcher.

Jadi mila confuse. Boleh ke makan semua tu?

Dalam keadaan tak berapa tahu lagi. Dan tak betul2 confident lagi dengan shaklee..mila tak makan sangat sepanjang pregnant. My bad sebab tak ambil masa untuk betul-betul baca and kaji.

So semua tu jadi "perhiasan" je kat rumah. Tapi mila still member shaklee lah.

Dipendekkan cerita. Bersalin, berpantang dan menyusu. Mila rasa nak kembali berbisnes. Tak tahu lah kenapa. Sebab aryan adalah push factor ibu utk cari duit lebih. Takde duit even nak beli sehelai baju aryan 😢

So mila buat.

Sambil buat tu, mila decide utk fokus Set Ibu-Ibu.

Set Merancang Kehamilan
Set Kehamilan
Set Berpantang
Set Menyusu


Dalam tak sedar, mila semakin gali ilmu tentang kesihatan dan makanan yang perlu untuk para ibu.

Mila menyesal. Sebab lambat ambil shaklee. Sebab mila alami luka bersalin yang agak teruk sebenarnya. Dan lambat sangat nak pulih. Dah habis pantang pun mila masih rasa perit. Mila kurus kering lepas bersalin sebab selalu stress dengan sakit, tak selesa nak duduk bangun, nak susukan anak, nak buat kerja harian.

Mulalah rasa macam tak pandai jaga badan sendiri😓

Dan macam-macam lah perkara negatif menerawang kat fikiran ni

Suami tak sayang dah

Suami cari lain

Anak terabai

Haishh !

Bencilah bila fikir bukan-bukan ni. Sedangkan takde la sampai ke situ.

Waktu tu baru percaya yang the struggle is real ! Memang betul kan ada wanita yang meroyan (Pospartum Deppression). Sebab waktu lepas bersalin ni sangat kritikal. Emosi sangat fragile. Ditambah lagi dengan kesakitan.

Syukur alhamdulillah. Asbab serius nak buat shaklee, mila gali banyak ilmu kesihatan. Dan mila sedar, kesilapan tak jaga pemakanan yang baik dan ambil makanan diperlukan sepanjang pregnant sampai lah menyusu pada waktu tu.

Jadi mila nekad, anak seterusnya. Mila nak jaga diri betul2!

Pendek cerita lagi. Mila pregnant anak kedua. Awal-awal tahu mengandung dah siap dengan barisan set kehamilan shaklee kat rumah😀

Dah rasa lain betul. Siap boleh buat spa kat 6 orang client pada 40weeks pregnant hehe.

Bersalin. Sejarah berulang. Mila alami almost 3rd degree tear ! Luka besar juga dan lebih teruk dari anak pertama. Hilang hampir 1 Liter darah😭 Muka pucat lesi, dan terpaksa dijahit dalam dewan bedah. Walaupun hakikatnya bersalin normal je. Dah macam ceaser. Nak buat macamana..ujian.

Tapi tah kenapa. Lain macam semangat mila. Mila yakin sangat dengan set berpantang shaklee kali ni. Siap-siap di katil hospital sebelum bersalin lagi.

Lepas je mila dihantar ke wad, tak boleh bergerak selama beberapa jam. Dipakaikan beg kencing. Nak menyusu anak perlu minta nurse angkat baby ke dada. Tapi lepas je nurse cakap dah boleh bangun, mila beranikan diri bangun ke tandas. Nak mandi dan cuci darah2 yang melekat kat badan ni.

Subhanallah !

Mila boleh berjalan macam biasa. Tak sakit tu tipu la. Tapi duduk bangun tu lebih mudah berbanding selepas lahir anak pertama dulu.

Takpe takpe. Rileks dulu kamilah. Jangan cepat sangat fikir indah. Kang sakit lagi nanti merana kau 😂

Begitulah berlarutan selepas discharge. Berpantang happy sangat kali ni. Makan berselera, buat rutin berpantang pun tak takut sangat. Paling best, 9 hari berpantang mila dah rasa macam orang sihat. Sampai mak marah sebab tak sedar berjalan laju sangat🤭

Perasaan?

Allah je tahu betapa bersyukur sebab cepat sedar dan cepat topup ilmu kesihatan.

Mila berkongsi kerana mila tahu, ramai ibu kat luar sana masih tercari-cari makanan kesihatan yang terbaik untuk mereka. Nak luka cepat sembuh, nak tenang tanpa stress semasa berpantang, nak happy dan kekal cantik walaupun anak ramai hehe. Badan mesti tip top okey

Mila sukaaa sangat set ibu ibu shaklee (mila je kot panggil semua tu set ibu ibu hikhik😄)





Dan jika anda berminat dan ingin rasa kan sendiri Shaklee Effect ke atas diri sendiri, boleh bermula dengan mana-mana produk shaklee dan guidance dari Mila, boleh contact 014-5082724 (Click to Whatsapp)untuk maklumat lanjut. 

InsyaAllah dengan sedikit pengalaman yang ada ini, mila boleh bantu anda dengan masalah kesihatan yang mungkin sedang alami dan masih mencari-cari supplement terbaik sebagai bantuan.

--------

  
Sila Share Jika Anda Rasa Sharing Ini bermanfaat.
Hubungi : 


Instagram : Noor Kamilah Ibrahim